Tietoa Käsillä ry:stä

Kuopion Käsityöyhdistys Käsillä ry aloitti toimintansa vuoden 2014 alusta. Yhdistys toimii vuonna 1842 rakennetussa empiretyylisessä koulurakennuksessa, joka nykyään on myös kaupungin suojelukohde. Toimintamme pääperiaatteena on vanhojen käsityötaitojen, kuten kankaankudonnan, neulomisen, virkkaamisen ja huovuttamisen opettaminen ja harrastuksen ylläpitäminen. Käsityötoimintaan ovat kaikki tervetulleita.

Yhdistyksemme on yleishyödyllinen yhdistys, eikä tarkoituksena ole tuottaa voittoa.
Kuopion käsityöyhdistys Käsillä ry:n hallitus valvoo ja vastaa yhdistyksen taloudesta
ja muista juoksevista asioista. Toiminnan toteuttamiseen on palkattu ohjaaja, joka vastaa käsityötoiminnan ohjauksesta ja käytännön toimeenpanosta sekä arjen pyörittämisestä hallituksen ohjauksessa. Lisäksi mukana on vapaaehtoistoimijoita, jotka auttavat ja täydentävät toimintaa ideoimalla, antamalla lisäresursseja ja erilaista osaamista.

Jäsenmäärä on noin 40, ja lisää innokkaita käsityön harrastajia mahtuu mukaan joukkoomme. Järjestämme kursseja lapsille ja nuorille, sekä myös varttuneemmille käsityön harrastajille. Mukaan voi tulla, vaikkei taitoja olisi ennestään ollenkaan!

Käytössämme on yli kymmenet isot kangaspuut, pöytäpuita ja luomapuut. Luomme tilausloimia toiveiden mukaan, mutta asiakas voi myös itse tulla luomaan oman loimensa. Meillä on lisäksi kaupungin suurin trikookudevalikoima!

Toimintaamme tukevat muun muassa Kuopion kaupunki, Olvi-Säätiö ja lasten ja nuorten kurssien järjestämisen osalta Aluehallintovirasto.